vogelvrienden

Kunstnest Boerenzwaluw

Deze kunst-nesten voor zwaluwen worden meestal opgehangen in de nok van een boerenschuur. Zwaluwen zijn super-insecteneters en dus zeer welkom in de schuren en opslagloodsen bij de boer. Op de afbeelding zie je hoe een zwaluw haar jongen voert. Met een kunstnest als deze is de zwaluw heel erg geholpen. Hang een aantal van deze nesten in de schuur en onze zwaluwen zijn er heel erg mee geholpen.

naar de website

Nestkast voor Spreeuw

Deze kast is geschikt voor spreeuwen. Het leuke van dit nest is dat hij gemaakt is van een uitgeholde berk. Het geeft ook een veel natuurlijkere uitstraling. Hang een aantal van deze nestkasten in de tuin en je zal de spreeuwen niet alleen zien maar ook zeker horen. Het is belangrijk om de vogels te helpen met nestkasten nu er steeds minder bosrijke omgeving te vinden is. Vivara is specialist in de verkoop van nestkasten. De keuze is dan ook enorm in hun webwinkel.

naar de website

Beschermkooi met 5 Openingen

Deze beschermkooi plaatst je om de voerder silo. De kleine vogels kunnen nu ongestoord genieten van het eten uit de silo. Deze veilige kooi is voorzien van vijf openingen waar de vogels door kunnen vliegen.

naar de website

Voederhuisje Eekhoorn

Woon je vlakbij een bos of een andere plaats waar eekhoorns kunnen zijn. Hang dan een voerhuisje op en vul dat met een speciale eekhoorn voedermix. Dit metalen voederhuisje kan je eenvoudig ophangen met twee haakjes aan een boom of schutting. De eekhoorn tilt zelf de deksel op van het huisje en haalt het voer eruit. Echt heel leuk om naar te kijken.

naar de website

Houten Huisje voor Eekhoorn

Speciaal voor de eekhoorn in je achtertuin heeft Vivara een aanbieding gemaakt bestaande uit een voederhuisje met een hele kilo eekhoornvoer. Het is een speciale mix van voeders om de eekhoorn van alle voedingstoffen te voorzien.Het huisje van hout en kunststof is aan de zijkanten een beetje gevlamd om er extra sfeer aan te geven. Bestel dit pakket voor een speciale prijs in de webwinkel van Vivara.

naar de website

Nestkast Jamaica

Nestkast Jamaica heeft van binnen een speciale vorm waardoor er minder nestmateriaal nodig is voor de kleine vogels. Dit kleine kastje heeft een opening van 32 millimeter waardoor de vogels naar binnen vliegen.

naar de website

Voedersilo 40 Cm Hoog

Hang deze voedersilo ergens in de achtertuin waar de roofdieren niet bij kunnen komen. De vele tuinvogels zijn er blij mee. Het is ook erg leuk om de kleine vogels zijn eten uit deze voerder-silo.

naar de website

Beschermkooi voor Voedertafel

Met deze beschermkooi kunnen de kleine vogels ongestoord eten en drinken. Ze worden beschermd voor grote vogels en roofdieren.

naar de website

Voedertafel voor kleine Vogels

Een voertafel die je zo in het gras kan zetten. Er is plaats voor voer en water. Verven de kleine vogels door elke dag het water te verversen en speciaal voer bij te vullen.

naar de website

Nyer Silo

Een voedersilo speciaal voor het fijne nyer-zaad.Er zijn een aantal voederopeningen zodat er door verschillende vogels tegelijk gegeten kan worden.

naar de website

Nestkast Lancaster Half Open

Nestkasten in de achtertuin of op een andere plek om de woning moet net zo vanzelfsprekend worden als een auto voor de deur. De vogels hebben onze hulp nodig anders redden ze het niet. Hang een aantal verschillende types nestkasten in de tuin en geniet de hele zomer van de zingende vogels.

naar de website

Raam silo

Deze voedersilo bevestig je heel eenvoudig met twee zuignappen vast aan het raam. Je kan nu van heel dichtbij de vogels zijn eten uit de silo.

naar de website

Wandvoederhuis

Hier worden de vogels in je tuin echt blij van. Het is een wandvoederhuis waar een pot pindakaas en speciaal-voer tegelijk in gedaan kan worden.

naar de website

Nestkast Saba - 32 millimeter

Het aantal broedplaatsen voor vogels neemt in rap tempo af. Het is dus belangrijk dat wij de vogels helpen door nestkasten op te hangen. Zeker wanneer je tuin daarvoor geschikt is kan je meerdere nestkasten ophangen. Een nestkast ophangen is eenvoudig en kost bijna niets. Wij zijn het aan onze vogels verplicht en Vivara helpt ons daarmee. Bekijk alle soorten nestkasten in de webwinkel.

naar de website

Nestkast van Berkenhout

Nestkasten zijn niet alleen leuk in de tuin maar ook heel erg nodig. Er zijn verschillende vogels die om verschillende types nestkasten vragen. Zo zijn er vogels die een kleinere of grotere vliegopening nodig hebben. De roofdieren liggen tenslotte altijd op de loer. In de webwinkel van Vivara zijn al die verschillende type nestkasten te vinden. Het is echt een specialist en alles is lekker betaalbaar.

naar de website

Egel Voederbak

Als je een egel-huis in de tuin heeft of je weet dat er regelmatig egels rondlopen geef ze dan eens wat extra voer. Plaats deze egel-voederbak bij het huis of ergens op het verscholen in het gras. Hoe leuk is het om de egels te zien in je tuin. Deze voederbak is speciaal ontworpen voor egels. Bestel dit voederbakje samen met premium egelvoer in de webwinkel van Vivara.

naar de website

Hangende Voedertafel

De kleine vogeltjes die je in de achtertuin kan zien zijn onder andere van de mezen de kuifmees, pimpelmees, zwarte mees en pimpelmees. Verder zijn er veel andere vogels te zien zoals de gekraagde roodstaart, merel, spreeuw, roodborst, vink, putter en niet te vergeten de huismus. Voor al deze vogels is het belangrijk dat zij geholpen worden met het vinden van voer. Help deze vogels door voedertafels of andere voedersystemen in de tuin te plaatsen. Wanneer er ruimte voor is plaatst dan ook eens één of meerdere nestkasten.

naar de website

Insectenhotel

Misschien denken wij weleens dat er voldoende kleine beestjes zijn zoals kruipende en vliegende insecten maar dat is niet helemaal waar. Door de luchtvervuiling en de verschillende bestrijdingsmiddelen op het land wordt het voor de insecten steeds moeilijker om te overleven. En insecten kunnen voor de mens wel eens vervelens zijn maar ze zijn echt nodig in de natuur. Help daarom de insecten door dit insectenhotel in je achtertuin te plaatsen. 

naar de website

Nestkast Vernon

Een mooi afgewerkte Vivara nestkast voor kleine vogels zoals de pimpelmees. De kast heeft een vliegopening van 28 centimeter en de opening wordt beschermd met een metalen plaatje. De kleine opening biedt voldoende bescherming voor roofdieren. De voorkant van de kast is voorzien van een donkere houtnerf. Het ophangen van deze kast is heel eenvoudig door middel van een spijker in de boom of schutting.

naar de website

Bescherm Silo Kleine Vogels

Een mooi gevormde bescherm-silo voor kleine tuinvogels. Een aantal kleine vogels eten liever niet van de grond dus is dit een uitkomst. Deze kooi is makkelijk in en uit elkaar te zetten waardoor het schoonmaken zonder problemen kan gebeuren.

naar de website

Nestkast New Mexico - Half open

Een open of half open nestkast is nog leuker om naar te kijken. Je kan dan goed volgen hoe de kleine vogels gevoed worden door de moeder. Deze half open nestkast is in het bijzonder geschikt voor de grauwe vliegenvanger, witte kwikstaart, roodborstje en niet te vergeten de winterkoning. Wanneer je geen achtertuin heeft maar wel een carport hangt de nestkast daar dan met de opening naar het zuid-westen.

naar de website

Beschermpakket Adventurer 40 CM

Een beschermingspakket bestaat uit een voerder-silo en beschermingsconstructie. De grotere vogels kunnen hier niet bij. Dus de kleine tuinvogels kunnen ongestoord eten.

naar de website

Rieten Egelmand

Een goed huis voor de egels is van levensbelang. Een egel maakt elke winter een winterslaap dus moeten ze optimaal beschermd worden voor onder andere roofdieren. Het wordt steeds moeilijker voor de egels om zelf een nest te bouwen dus moeten wij ze een beetje helpen. Deze luxe egelmand vormt een imitatie van een echt nest. Geef het nest een beschutte plek in de tuin en leg er wat takjes en bladeren overheen.

naar de website

Voedertafel aan de Muur

Maak deze voedertafel vast aan de schuur of schutting. De kleine tuinvogels zullen het snel ontdekken en genieten van het voer.

naar de website

Nestkast voor Spreeuw

Het valt direct op dat deze nestkast een uitbouw heeft bij de vliegopening. Het is een speciale nestkast voor spreeuwen. Het voordeel van de uitbouw is dat bepaalde roofdieren niet bij het nest kunnen komen. Een ander voordeel is dat het nest schoner blijft.Deze mooie kast is gemaakt van vurenhout. De nestkast is makkelijk op te hangen.Bestel deze nestkast in de webwinkel van de specialist op het gebied van vogel en tuindierenbeschermer Vivara

naar de website

Drinkschaal kleine Vogels

Drinken is voor een vogel nog belangrijker dan eten. De vogels willen ook graag af en toe in bad. Dat kan met deze drinkschaal van Vivara.

naar de website

Egelhuis

Egels zijn hele leuke en lieve tuindieren. Egels zijn helaas ook heel erg kwetsbaar wanneer ze op stap gaan. Als ze de straat oversteken worden ze nog wel eens dood gereden. Vaak gaan ze in de nacht op stap en ze zijn niet erg snel. Vivara heeft samen met de stichting egel-bescherming een duurzaam egel-woonhuis ontworpen. Het materiaal van dit egelhuis is weerbestendig en de ingangstunnel is naar binnen geplaatst zodat roofdieren er niet makkelijk bij kunnen komen.

naar de website
fonQ.nl